Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Author Topic: upgrading from 1.5.31  (Read 4472 times)

reanimator

  • Newbie
  • *
  • Karma: 0
  • Posts: 31
upgrading from 1.5.31
« on: May 16, 2007, 10:49:15 am »

quick question:

Upgrading from 1.5.31 is just a matter of replacing snews.php (and of course re applying any customizations - assuming they are compatible that is...) ?

the database stays intact or are there any new fields etc?

I have installed a 1.5.31 instance and i havent done many modifications (yet) so if it is not a big hassle maybe it is worth upgrading?

opinions? tips?

thanks in advance
Logged

Joost

  • Guest
upgrading from 1.5.31
« Reply #1 on: May 16, 2007, 02:51:59 pm »

Correct. :)

Replace everything in snews1.6 between // DATABASE VARIABLES  and // LANGUAGE VARIABLES
with what's in snews1.5 ( // DATABASE VARIABLES  and // LANGUAGE VARIABLES)
In index.php, there is something new:

Code: [Select]
add it wherever you want, if you need it.
Logged

piXelatedEmpire

  • MIA
  • ULTIMATE member
  • ******
  • Karma: 37
  • Posts: 1401
  • currently MIA
upgrading from 1.5.31
« Reply #2 on: May 17, 2007, 02:01:37 am »

IMO it is definately worth the upgrade.. this latest version of the script has many fixes and is a better release overall than 1.5.31
Logged
my apologies to the sNews crew, but I will be MIA for the forseeable future

Sasha

  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 28
  • Posts: 938
    • cssanarchy.com
upgrading from 1.5.31
« Reply #3 on: May 17, 2007, 03:32:31 am »

hm......i hope you going to help me with all mods and adons i install in 1.5 already to switch with 1.6 :( .....If you have site alredy then you know about switching is a big pain for sites an some time not worthed .....No i m not going to upgrade to 1.6....I loved my 1.5 as is.I my use only rss from 1.6......
Logged
Every morning, I get up and look through the 'Forbes' list of the richest people in America. If I'm not there, I go to work. | If you love your job, you haven't worked a day in your life. snews with ♥

philmoz

  • High flyer
  • ULTIMATE member
  • ******
  • Karma: 161
  • Posts: 1988
    • fiddle 'n fly
upgrading from 1.5.31
« Reply #4 on: May 17, 2007, 03:44:59 am »

sasha, which MODs have you installed....
Logged
Of all the things I have lost, it is my mind that I miss the most.

Sasha

  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 28
  • Posts: 938
    • cssanarchy.com
upgrading from 1.5.31
« Reply #5 on: May 17, 2007, 03:52:55 am »

i got some mika mod about views and paginator mod by backerad not so many....
Logged
Every morning, I get up and look through the 'Forbes' list of the richest people in America. If I'm not there, I go to work. | If you love your job, you haven't worked a day in your life. snews with ♥

Joost

  • Guest
upgrading from 1.5.31
« Reply #6 on: May 17, 2007, 03:54:33 am »

@Sasha
As long as there are no security issues, waiting is a smart thing to do, when you are running a website in production. I have already lost my pages. Probably after changing the Home-sef. Wait for others to run into trouble and do not upgrade until patches are available.

UPDATE:
Today I have posted some issues addressing sNews 1.6. I don't wanna sound negative. So here is something positive: The /404/ feature works fantastic!!  :D
Logged

philmoz

  • High flyer
  • ULTIMATE member
  • ******
  • Karma: 161
  • Posts: 1988
    • fiddle 'n fly
upgrading from 1.5.31
« Reply #7 on: May 17, 2007, 04:01:45 am »

Quote from: Joost
Probably after changing the Home-sef.
what do you mean?
Logged
Of all the things I have lost, it is my mind that I miss the most.

Sasha

  • Hero Member
  • *****
  • Karma: 28
  • Posts: 938
    • cssanarchy.com
upgrading from 1.5.31
« Reply #8 on: May 17, 2007, 04:06:35 am »

I know Joost thank you.....
Logged
Every morning, I get up and look through the 'Forbes' list of the richest people in America. If I'm not there, I go to work. | If you love your job, you haven't worked a day in your life. snews with ♥

Joost

  • Guest
upgrading from 1.5.31
« Reply #9 on: May 17, 2007, 04:09:00 am »

Quote from: philmoz
Quote from: Joost
Probably after changing the Home-sef.
what do you mean?
sNews cannot find the non-category pages. I can only find them through admin. It happened after I changed Home-sef in the admin panel.

Update:
I managed to get them back !. I changed it back to the Home-sef I used before upgrading. After that the pages were back. Then I changed it again. this time everything is alright (I am no thrill-seeker, I use a subdomain for testing purpose only).
Logged

philmoz

  • High flyer
  • ULTIMATE member
  • ******
  • Karma: 161
  • Posts: 1988
    • fiddle 'n fly
upgrading from 1.5.31
« Reply #10 on: May 17, 2007, 08:21:23 am »

@Joost,
I would like to try to replicate...
what steps resulted in no pages,
Logged
Of all the things I have lost, it is my mind that I miss the most.

Joost

  • Guest
upgrading from 1.5.31
« Reply #11 on: May 17, 2007, 08:55:28 am »

@philmoz

Sorry, I should have reported back, as soon as I found out. It was the Dutch translation combined with changing Home-sef. I did not include the 'system variables'  in snews_php becauseit should not be translated anyway. That was t real the problem.
The problem is gone now, I have tested it several times.

Regards,
Logged

philmoz

  • High flyer
  • ULTIMATE member
  • ******
  • Karma: 161
  • Posts: 1988
    • fiddle 'n fly
upgrading from 1.5.31
« Reply #12 on: May 17, 2007, 11:07:53 am »

hehe... phew... :P
(my panic was over me being responsible for the current home_sef operation)
Logged
Of all the things I have lost, it is my mind that I miss the most.